Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gram rijst
- 1 blik kikkererwten
- 1/2 bouillonblokje (ik doe altijd kip, groente kan ook)
- 1 courgette
- 1 uitje/sjalotje
- 3 takjes peterselie
- 1 tl basilicum
- 1 tl tijm
- 2 tl kerrie
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl cayennepeper
- 2 teentjes knoflook
Heb je bepaalde kruiden niet, denk dan na of je het in de toekomst misschien nog gaat gebruiken. Anders laat je het gewoon weg en kijk je hoe het smaakt. Maar het leukste is natuurlijk om steeds meer met je kruiden te gaan koken 🙂
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de rijst zoals staat op de verpakking.
- Snij de courgette doormidden en hol hem uit, zodat het zachte uit de courgette is.
- Bak de courgettevulling die je eruit hebt gehaald.
- Doe de kikkererwten erbij.
- Doe de kruiden erbij.
- Giet de rijst af en doe dit bij je groenten.
- Vul de bootjes met je rijst-groenteprut.
- Doe de bootjes 20 min in de oven.
- Klaar!
Reacties
Een reactie posten