#Update: Waarom ik lang niet heb geblogd

 Het is iets langer dan een jaar geleden dat ik mijn laatste blog schreef. Ik zat midden in de serie over geld en ik was van plan een nieuwe serie te schrijven over Body Positivity en intuïtief eten.

En toen ben ik gestopt (maar ik wil het graag weer oppakken!!).

En dat had meerdere redenen. 

Dat deel ik graag met je, want het helpt je ook om de komende blogs in perspectief te zien denk ik...



Ik ben geen expert

Ik ben geen expert op de meeste gebieden waar ik over schrijf. Ik heb geen opleiding gedaan over geld, ik ben geen diëtiste, geen klimatoloog of onderwijskundige. Wel ben ik leerkracht en gespecialiseerd in lezen, maar die energie steek ik in mijn bedrijf en niet in mijn blog.

Dat hield me vaak tegen. Ik houd niet van mensen die superveel vertellen alsof zij alles weten, waardoor heel veel misverstanden de wereld in komen. Denk aan fitgirls die allerlei dingen over biologische systemen en metabolisme gaan vertellen. Dat kan kwaad! En dat neem ik ze ook kwalijk.

Zou dan een beetje hypocriet zijn als ik mezelf wel als expert profileer! 

Maar de keerzijde is dat ik veel leer en een van mijn kerntalenten is om ook die kennis weer te delen (niet dat ik daar supergoed in ben, maar dat ik er heel veel energie uit haal). En daarom wil ik eigenlijk ook niet stoppen.


Ik wil me niet anders voordoen dan ik ben

De tijd dat ik gestopt ben met bloggen was ook de tijd dat ik niet lekker in mijn vel zat. We hadden moeite met een kindje krijgen (ik ben nu 17 weken zwanger :D ) en ik voelde geen inspiratie. 

Ik blog daardoor automatisch als het goed met me gaat en als ik inspiratie heb. Dat betekent wel dat mijn blog vol komt te staan met positieve verhalen en dingen waar ik succes in ervaar. 

Maar dat betekent ook dat ik niet de keerzijde laat zien; dat het ook vaak niet lukt. Eerlijkheid is een van mijn belangrijkste kernwaarden. En daarom heb ik er moeite mee alleen te posten als het goed gaat. 

Ik zal altijd eerlijk toegeven als iets in praktijk anders is dan ik eerst had gezegd. En houd dus in je achterhoofd dat de negatieve dingen er ook zijn, maar misschien privé zijn of niet prettig om te delen.


Ik kan niet consistent posten

Ik heb een druk leven; ik werk 4,5 dag, ik sta voor de klas, ik probeer te sporten en een sociaal leven te onderhouden. Ik wil voor mijn huis zorgen en ik heb mijn rust nodig.

Daardoor kan ik niet consistent uploaden, bijvoorbeeld elke maandag ofzo. Het zal dus soms heel veel zijn en soms heel weinig.

Dat houdt me weleens tegen om te bloggen, dan gaan er negatieve gedachten in mijn hoofd: als ik het niet kan volhouden kan ik het net zo goed niet doen, enzovoort.

Maar daar moet ik me niet door laten tegenhouden! Het gaat erom dat ik mijn inspiratie deel met de wereld. Of nou twee of twintig of tweeduizend mensen het lezen...


Maar ik ga er weer voor

Zoals ik al zei zit mijn hoofd vol met inspiratie. Over mijn nieuwe doelen (want ik ben inmiddels al een aantal maanden 25 jaar), over een duurzaam huis(houden), over opvoeding en mijn zwangerschap, over intuïtief eten, over geld en andere onderwerpen die me interesseren of nog bezig gaan houden! 

Ik ga er nu een heleboel schrijven en in de komende tijd publiceren, dus blijf op de hoogte!

Reacties